Background

Minuet





The fearless vampire killers (La dansa dels vampirs): Roman Polanski


Aquesta, és una de les millors escenes de la pel•lícula. Es juga amb el suspens, la sorpresa i l’humor.

Va ser la primera pel•lícula americana de Polanski i la seva primera pel•lícula en color. A més de dirigir-la, interpreta a Alfred, un dels protagonistes.

El film comença d’una manera enginyosa: el lleó de  la Metro es metamorfosa en vampir.

Al llarg de la trama no es pronuncia mai la paraula vampir; se’ls defineix com a “ells”.

Apareixen, per primera vegada en la història del cine, un vampir gay i un altre jueu. El primer protagonitza una de les escenes més divertides en què flirteja amb Alfred i dialoguen amb frases de doble sentit. Els executius de la Metro Goldwyn Meyer, van demanar que eliminessin la frase: “Fem un amb rapidesa?” Al vampir jueu, Shagall, no li afecta la imatge de la creu. La iconografia d’aquest personatge és una referència cultural a les pintures de Chagall: http://www.youtube.com/watch?v=ut_6g4EXU80

 Koukol, el geperut que cuida als vampirs quan dormen, està inspirat en el Lon Chaney de Notre Dame.

Polanski i Sharon Tate s’enamoraren en el rodatge. Es casaren i dos anys desprès ella era assassinada per la Família Mason.

L’escena es pot aprofitar de moltes maneres. Dies enrere va formar part d’una col•lecció de miralls.

Categories: , Share

3 Responses so far.

  1. sa lluna says:

    M´has fet recordar l´assassinat de na Sharon Tate, quan va passar va ser molt impactant. Recordo que seguia les investigacions per una revista, fins que vaig veure que m´afectava massa i ho vaig deixar.

    Molt divertida aquesta escena!

    Nanit.

  2. Ostres! Quants anys fa que no havia vist aquesta peli.

    No hi ha cap dubte que aquesta és la millor escena. Si m'haguessis preguntat per aquesta peli, t'hagués dit que no la recordo massa exactament, però si que recordava aquesta escena. Et queda gravada.

    Gràcies per haver-la recordat.

  3. Pilar says:

    Sa lluna. Malauradament amb aquesta pel-lícula passa, que recordes l'assassinat de la protagonista que va donar molt a parlar. També la mort, poc temps desprès del que feia de profesor, a causa d'una grip. Per això deien que estava maleïda.
    La del vampir gay també ho és...Ric en pensar que la primera vegada que la vaig veure em va fer molta por.

    Carme. Jo l'he vista unes quantes vegades des que la van estrenar...Fa una treintena d'anys, mare meva!!! A banda del ball, m'agrada l'atmosfera creada amb els colos apagats, els paisatges i la fase del final.
    Gràcies a tu per aturar-te i veure, i llegir, i dir la teva.