Background

Dona


"Durant tots aquests segles, les dones han estat miralls dotats del màgic i deliciós poder de reflectir la silueta del baró al doble de la seva grandària natural"
(Virginia Woolf)


dona žena  여성  ženska naine  nainen  femme  mara  phụ nữ  woman  امرأة Жена 女人 Kvinde  donna  mulher женщина  kobieta vrouw mujer γυναίκα אישה स्त्री ผู้หญิง kadın жінка  женщина  жена  kvinna  babae

Categories: Share

6 Responses so far.

  1. Bona citació, Pilar, i un bon post d'homenatge a les dones! Bon dia, maca!

  2. Macondo says:

    Molt bon dia, Pilar, no sóc gaire partidaria dels dies de...però quan decidim deixar de ser miralls de...tant en el primer món com en el segon, tercer o quart alguns homes utilitzen estratègies ancestrals per tal de seguir tenint un mirall on reflectir-s'hi al doble del seu tamany natural, cosa que demostra que, a grans trets, les dificultats que tenim les dones arreu del món ens capacita social i culturalment per a poder donar la volta a l'entremat masclista que domina totes les societats.
    Gràcies pel consell, ja fa una setmana i encara segueixo sense enfadar-me.

  3. Montse says:

    He estat tant a punt de posar el mateix acudit que tu, que m'ha fet reiure (devem tenir més d'una cosa en comú) :)

    Canviaré de xip (potser ni en parlo, del dia de la dona)

    Una abraçada des del meu mar, on, en aquests moments, neva!!!

  4. Quin acudit més bo Pilar? tot un encert pel dia d'avui! la llàstima és que reflecteix una realitat ....molt bon dia Pilar, i abriga't força!

  5. almena says:

    Y no deja de ser triste que todavía tenga que existir un "día internacional" para que se valore el trabajo y el esfuerzo de la mujer...

    Feliz lunes, Pilar

  6. Pilar says:

    Carme. Gràcies! Que el teu dia sigui també bo i profitós.

    Macondo. Bona tarda! Tampoc m'agrada que existeixin els dies "d", però la realitat és la que és i el que no podem deixar de fer és assenyalar les mancances i les desigualtats amb què i en què vivim. És ben cert el que dius, per això no hem de defallir en dur la torxa que es va encendre fa 100 anys, per unes dones que no podien ni exercir el seu dret a votar.
    Gràcies per fer-me saber que et va anar bé el consell. Gràcies, sobretot per tenir en compte el que et dic, encara que en un principi no volies cap eternitat. Somric.

    Arare. Banvinguda! De moment el que sí sabem cert és que ens agrada la Cecília i les vinyetes de Forges...La música i l'humor uneixen molt veritat?
    Ara aniré una estoneta al teu mar, a veure quin pots t'has decidit a fer.
    Saps? També neva en el mar de vinyes penedesenc. Quines imatges he gaudit en tornar de la feina!
    Rep tu també una forta abraçada.

    Elvira. Gràcies! Aquesta realitat no és gens agradable, la veritat. Per això l'he d'assenyalar. M'abrigo sempre molt; sóc molt fredolica. Espero i desitjo que la neu no t'influeixi tan negativament com la pluja.
    Un petó.

    Almena. Es verdaderamente triste e incomprensible que exista éste y cualquier otro día "d". Caminemos dejando nuestras huellas, hasta que desaparezca cualquier rastro de ellos.
    Gracias. Felicidad para tí tambien.